Oglinzi auto

Să alegi oglinzi auto pentru vehiculul tău poate deveni o sarcină destul de dificilă. Există o mulțime de modele din care poți alege. Însă, nu toate vor fi potrivite preferințelor personale sau specificațiilor automobilului. De aceea, va trebuie să iei în considerare mai multe aspecte importante pentru a lua decizia corespunzătoare.

Printre detaliile care contează la oglinzile auto se numără și:

  • Compatibilitate - Primul aspect pe care trebuie să-l verifici înainte de a achiziționa un set de oglinzi auto este reprezentat de compatibilitate. Oglinzile trebuie să se potrivească felului în care arată și funcționează mașina.
  • Sistemul de ajustare - Orice set de oglinzi pentru masina trebuie să fie ușor de reglat. De aceea, poți opta pentru o variantă cu sistem de ajustare electric.
  • Dimensiuni - Pentru a te bucura de toate funcționalitățile unor oglinzi auto, va trebui să cauți un set cu dimensiuni potrivite. Astfel, vei putea vizualiza tot ce se întâmplă în spatele automobilului.

Ce sisteme poate încorpora un set de oglinzi auto?

Orice set de oglinzi auto îți poate oferi multiple sisteme care să-ți asigure confortul în timpul orelor de condus. De aceea, este important să optezi pentru modele care să-ți facă experiența șofatului comodă și liniștită.

Cele mai comune și ingenioase sisteme ce se pot regăsi pe oglinzi retrovizoare sunt:

  • Oglinzi încălzite - Un asemenea set este util mai ales în sezoanele reci din timpul anului. Astfel, gheața sau aburul nu se vor putea forma pe suprafața oglinzilor tale.
  • Oglinzi cu camera video - Câteva modele de oglinzi auto au încorporate camere video. Astfel, imaginile din spatele automobilului vor fi afișate pe un ecran ușor accesibil șoferului.
  • Oglinzi foto-cromatice sau capace oglinzi auto - Pentru a nu fi orbit de lumina farurilor altor autovehicule, poți opta pentru oglinzi foto-cromatice. Se întunecă automat pentru a preveni ca lumina puternică să fie reflectată în ochii șoferului.

Cu oglinzile corespunzătoare, confortul tău este asigurat!